Ограничения на изследването

Ограничения на изследването

Бързи факти за пушенето на тийнейджъри в САЩ

 • Всеки ден повече от 3800 души под 18 години пушат първата си цигара
 • Допълнителни 2100 млади възрастни стават ежедневни пушачи на цигари всеки ден
 • 99% от пушачите на цигари за първи път се опитаха да пушат до 26 -годишна възраст.

Научете повече за рисковете за тютюнопушене

Ако някой от продуктите някога се е използвал , младите хора отговориха дали първият продукт, който използваха, е ароматизиран – например, на вкус като ментол, мента, карамфил, подправка, бонбони, плодове, шоколад или други сладки.

Имаше общо 13 651 млади хора, чиито отговори бяха използвани за това проучване. От тях 51% са мъже, а средната възраст е 14,5 години.

Резултатите показват, че по-голямата част от младите хора са използвали ароматизиран продукт за първи път: 89% от потребителите на наргиле, 81% от потребителите на електронни цигари, 65% от потребителите на пури и 50% от пушачите на цигари.

Сред младите субекти на проучването, които са използвали тютюн през последните 30 дни, общата употреба на ароматизирани продукти е 80% от потребителите на всеки продукт, 89% от потребителите на наргиле, 85% от потребителите на електронни цигари, 72% от пушачи за пури и 60% от пушачите на цигари. ;

Коментирайки своите открития, авторите пишат:

„В съответствие с националните училищни оценки, това проучване потвърждава широко разпространена привлекателност на ароматизираните продукти сред потребителите на младежки тютюн. В допълнение към продължаващите доказани стратегии за контрол и превенция на тютюна, трябва да се вземат предвид усилията за намаляване на използването на ароматизирани тютюневи изделия сред младите. "

Ограничения на изследването

Въпреки че проучването имаше много силни страни, включително голям размер на извадката, имаше някои ограничения. Човек включва потенциални пристрастия припомняне, тъй като младите хора често експериментират с много продукти.

Освен това, анализът не позволява директна оценка на ролята на ароматизацията при започване на употребата на тютюн сред младежите. “ Авторите също така отбелязват, че има „различия в режима“ в домакинствата спрямо училищните младежки проучвания на тютюн.

В САЩ аромати, различни от ментол, са забранени в цигарите, но изследователите отбелязват, че ароматизираните нецигари тютюневи изделия са широко достъпни, потенциално привлекателни за младите хора.

Тъй като младите хора, които не започват да използват тютюн до 18 -годишна възраст, най -вероятно никога няма да започнат, инициативите, насочени към намаляване на тютюнопушенето на тийнейджъри, са основен приоритет на общественото здраве.

Медицински новини днес наскоро съобщиха за проучване, което разкри, че употребата на марихуана се е удвоила в САЩ от 2001 г.

 • обществено здраве
 • Педиатрия/здраве на децата
 • Пушене/отказ от пушене

; Тази съставка може да се използва на мястото на обикновеното масло, но по -здравословно ли е и има ли някакви предимства?

гхито може да се използва като заместител на маслото и много хора смятат, че гхито може да е повече здравословна алтернатива за използване в готвенето.

В тази статия разглеждаме разликите между гхи и масло по отношение на производството, храненето и здравословното състояние, както и рисковете, свързани с тези продукти.

Какво е гхи?

гхи е форма на висококларифицирано масло, което традиционно се използва при азиатско готвене. Подобно на маслото, гхито обикновено се приготвя от краве мляко.

гхито се прави чрез топене на обикновена маслото. Маслото се разделя на течни мазнини и млечни твърди частици. След като се разделят, млечните твърди частици се отстраняват, което означава, че гхито по -малко лактоза от маслото.

Традиционно, гхито е използвано като масло за готвене, съставка в ястия и в терапиите на Аюрведа. Ghee все още се използва в аюрведичния масаж и като основа за билкови мехлеми за лечение на изгаряния и обриви.

Как се прави гхи?

гхито се нагрява по -дълго от другите видове избито масло , който допринася за по -силен и по -орех аромат, както и по -тъмен оттенък.

гхито има по -висока точка на изгаряне от стандартното изяснено масло, което означава, че е идеално за пържене или сотиране на храни.

Човек може да направи гхи у дома, използвайки редовно несолено масло. Разтопете маслото бавно и прескачате твърдите вещества, които се събират на повърхността. Продължете да готвите маслото, докато всички млечни твърди частици потънат до дъното и течността е чиста – това е избично масло.

Продължете да готвите още няколко минути, докато млечните твърди частици в дъното на The Пан Овола кафяво. Водените млечни твърди частици придават на тоя и цвят. Осейте течността в буркан или бутилка и я оставете да изстине и втвърди.

гхи срещу масло

Тъй много подобно.

Въпреки това, тъй като гхито не съдържа същите нива на млечни протеини като маслото, може да е по -добре за хората, които не понасят добре млечните продукти.

ползи и рискове от Ghee

Различни изследователски проучвания разглеждат възможните ползи и рискове от включването на гхи в диетата на човек. Те включват:

сърдечна болест

Според изследвания от 2010 г., гхито съдържа почти 50 процента наситени мазнини, което доведе до опасения, че гхито може да увеличи риска от коронарна болест на артерията (CAD ) В Индия.

Проучване за 2018 г., разглеждащо 200 души в Северна Индия, предполага, че мазнините и холестеролът в кръвта са били по -здрави при хората, които са яли повече гхи и по -малко горчично масло като източници на мазнини в техните диети. Резултатите включват по -ниски нива на LDL или лоши холестерол и по -високи нива на HDL или добри холестерол.

Това проучване сравнява само резултатите между маслото от гхи и горчицата, а не маслото. Някои форми на синапено масло са забранени за консумация в Съединените щати, Канада и Европа, тъй като съдържат ерукана киселина.

по -ниски нива на млечни захари и протеини

, тъй като гхито е имало много От отстранените му млечни протеини, той съдържа много по -ниски нива на млечни протеини, като казеин и лактоза от обикновеното масло.

Човек, който е чувствителен или непоносим към лактоза и казеин, може да установи, че е полезно за Използвайте Ghee като заместител на маслото.

съдържа бутират

гхито съдържание съдържа мастна киселина, наречена бутират киселина, която играе съществена роля в храносмилателното здраве. Той може също да има противовъзпалителни ефекти.

Въпреки това, тъй като бутират се произвежда чрез бактериална ферментация на фибри в дебелото черво, човек не е необходимо да консумира наситени мазнини, за да получи това.

Ползи и рискове от масло

Според Министерството на земеделието на Съединените щати (USDA) истинското масло не съдържа трансмазнини. Въпреки това, той съдържа високи нива на наситени мазнини, които могат да допринесат за високи нива на холестерол в кръвта и сърдечни заболявания, ако не се ядат умерено.

Американската сърдечна асоциация препоръчва човек да получи не повече от 5 до 6 процента от общите им ежедневни калории от наситени мазнини, което е около 13 грама на ден.

Въпреки това, мазнините са от съществено значение за здравословната диета. Човек трябва да ограничи приема на наситени мазнини и да увеличи приема на мононенаситени и полиненаситени мазнини, които са здравословни мазнини.

Добрите източници на здравословни мазнини включват риба, ядки, семена и маслини.

Заключение

гхи е друга форма на масло, а хранителният профил и съдържанието на мазнини в двете са сходни. Въпреки това, гхито може да бъде по -добро за хората, които са чувствителни към лактоза и казеин, тъй като съдържа по -малко от двете.

Докато гхи и масло трябва да бъдат ограничени, човек може понякога да включва и двете храни в разнообразна и балансирана диета.

 • Хранене/диета

Медицински новини днес има строги насоки за снабдяване и черпи само от рецензирани проучвания, академични изследователски институции и медицински списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата редакторска политика.

Дали гръцкото кисело мляко е полезно за вас?

Гръцкото кисело мляко се различава от другите кисели, защото преминава през напрегнат процес за отстраняване на суроватката. Суроватката е течност, която съдържа лактоза, естествена захар, намираща се в млякото. Гръцкото кисело мляко е популярен млечен продукт, но добре ли е за вас?

Изработването на кисело мляко включва ферментиращо мляко с живи култури от полезни бактерии.

Насеменото гръцко кисело мляко е по -ниско в захарта, отколкото редовно кисело мляко. Премахването на суроватката произвежда по-дебело, по-кремообразно кисело мляко с вкусен вкус.

Някои производители добавят сгъстяващи агенти към обикновеното кисело мляко и го пускат на пазара като „гръцки стил“ кисело мляко, което може да не споделя същите ползи за здравето като Гръцко кисело мляко.

Също така, ниско или мастно гръцко кисело мляко може да не споделя същите ползи за здравето като традиционното гръцко кисело мляко.

В тази статия научете за осем потенциални ползи за здравето на гръцкия кисело мляко, както и как да го включите в балансирана диета.

8 Ползи за здравето на гръцкото кисело мляко

яденето на гръцко кисело мляко може да е полезно за здравето благодарение на хранителните вещества, включително и да се съдържа, включително и да :

 • Протеин
 • Пробиотици
 • Йод
 • Витамин В-12

Потенциалните ползи за здравето на гръцкото кисело мляко включват:

1. Подобряването на здравето на костите

Яденето на гръцко кисело мляко може да подобри здравето на костите, тъй като е богат на калций и протеини.

Калцият насърчава здравето на костите и може да намали риска от остеопороза, дегенеративно костно заболяване. Консумирането на достатъчно протеин също е жизненоважно за здравето на костите.

2. Намаляването на апетита и глада

гръцкото кисело мляко е богато на протеини, така че може да помогне на хората да се чувстват по-пълни за по-дълго. Изследванията показват, че хората могат да се хранят по -малко през целия ден след хранене, което е с високо съдържание на протеини.

По -нататъшно проучване установи, че увеличаването на диетичните протеини води хората да консумират по -малко калории като цяло, което допринася за по -голяма загуба на тегло.

3. Увеличаването на метаболизма

Изследванията предполагат, че яденето на диета с високо съдържание на протеини може да увеличи броя на калориите, които човек изгаря на ден. Най -добре е да включите някакъв протеин с всяко хранене.

Въпреки съдържанието на протеини, яденето на гръцко кисело мляко е малко вероятно да накара човек да изгори повече калории.

, но яде гръцко кисело мляко, като Част от балансирана диета, която включва достатъчно протеини, влакнести въглехидрати и здравословни мазнини, може да подпомогне загубата на тегло и да засили метаболизма.

4. Подобряването на здравето на червата

гръцкото кисело мляко съдържа пробиотици. Това са добри бактерии, които могат да възстановят здравословния бактериален баланс в червата.

Но последните изследвания повдигат въпроси за тези https://harmoniqhealth.com/ ползи. Възможно е не всеки да реагира на пробиотиците по един и същи начин.

Проучване от 2018 г. предполага, че червата на някои хора са устойчиви на ползите от пробиотиците, докато други са по -възприемчиви.

5. Насърчаването на доброто психично здраве

Изследванията предполагат, че консумацията на пробиотично кисело мляко е полезно за психичното здраве на човек.

Проучване от 2016 г. установи, че работниците, които са яли 100 грама пробиотично кисело мляко на ден или приемат a Ежедневната пробиотична капсула изпитва по -малък стрес, депресия и тревожност от тези, които не са го направили.

Този ефект вероятно се дължи на връзката между червата и мозъка и способността на червата да правят невротрансмитери, като например Серотонин и допамин.

6. Изграждането на мускулна маса

богати на протеини храни, като гръцко кисело мляко, може да помогне за изграждането на мускулна маса. Изследванията показват, че диетата с високо съдържание на протеини може да увеличи мускулната маса при хора, които правят тренировки за резистентност.

7. Понижаването на кръвното налягане

Гръцкото кисело мляко е форма на пробиотично ферментирало мляко, което може да понижи кръвното налягане.

мета-анализ от 2013 г. на 14 проучвания, включващи повече от 700 участници, установи, че ферментиралите Млякото с пробиотици помогна за намаляване на кръвното налягане.

Въпреки това, изследванията не са категорични. Друго проучване от 2015 г., включващо 156 участници с наднормено тегло, установи, че яденето на пробиотично кисело мляко не засяга кръвното налягане и други сърдечно -съдови рискове.

8. Намаляването на риска от диабет тип 2

гръцкото кисело мляко може да намали риска от диабет тип 2, състояние, което влияе върху начина, по който тялото обработва кръвната захар.

Изследователите свързват яденето на повече кисело мляко, въпреки че, въпреки че, въпреки че е Не други млечни продукти, до намален риск от диабет тип 2, според проучване от 2014 г.

Как да ядем гръцко кисело мляко

Има много начини да се насладите на гръцкото кисело мляко, включително:

 • Като купа за закуска или десерт с банан и боровинки
 • като гарнитура за чили вместо заквасена сметана
 • като гарнитура за супи вместо за Крем
 • Като разпространение върху бисквити или хляб вместо масло
 • Като допълнение към сос за макаронени изделия за допълнителна кремообразност

резюме

Напрегнато гръцко кисело мляко, направено по традиционен начин, може да бъде от полза за здравето на човек.

Много от потенциалните ползи за здравето на гръцкото кисело мляко се отнасят до високото му съдържание на протеини. Диетата, богата на протеини, може да помогне за намаляване на глада, засилване на метаболизма и изграждането на мускули.

Гръцкото кисело мляко е отличен източник на калций, което може да помогне за подобряване на здравето на костите. Той също така съдържа пробиотици, които поддържат здравословен бактериален баланс в червата.

Яденето на гръцко кисело мляко може да бъде свързано с по -ниско кръвно налягане и по -нисък риск от диабет тип 2.

Хората могат да могат Насладете се на гръцкото кисело мляко като част от здравословна, балансирана диета.

 • Кости/ортопедия
 • Стомашно -чревна/гастроентерология
 • Хранене/диета
 • Медицински новини днес имат строги насоки за снабдяване и черпят само от рецензирани проучвания, академични изследователски институции и медицински списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата редакторска политика.; Високото кръвно налягане обаче винаги ли е причина за безпокойство? Новите констатации поставят под въпрос това предположение.

  До 75 милиона възрастни в Съединените щати имат високо кръвно налягане, според Центровете за контрол и профилактика на заболяванията (CDC).

  Какво е високо кръвно налягане? Е, трудно е точно да се отговори на този въпрос, тъй като специалистите все още обсъждат това, което се отчита като нормално кръвно налягане.

  Различните организации в момента предлагат различни насоки за високо кръвно налягане.

  например , the National Heart, Lung, and Blood Institute explain that, among adults, hypertension is a “consistent systolic reading of 140 mm Hg [millimiters of mercury] or higher.”

  However, the American Heart Association ( Аха) предполагат, че хипертонията възниква, когато човек има систолно кръвно налягане от 130 mm Hg или по -горе. Междувременно CDC счита, че хората със систолно кръвно налягане от 120–139 mm Hg са само „изложени на риск“ от хипертония.

  Най -общо казано, лекарите съветват своите пациенти – особено по -възрастните – да продължат да наблюдават своето собствено Кръвното налягане и го поддържайте под контрол.

  Това е да се уверите, че то не достига прага за хипертония, който много здравни специалисти смятат за рисков фактор за сърдечни заболявания и инсулт, наред с други неща.

  Сега обаче проучване, което изследователите от Charité – Universitätsmedizin Berlin в Германия, провеждани, предполага, че някои възрастни хора може да не се сблъскат с други здравословни проблеми, ако имат високо кръвно налягане.

  в Факт, отбелязват изследователите, някои хора на 80 -те могат дори да видят някои предимства.

Contents

Comments are closed.

EnglishGermanCroatia